dijous, 26 de març de 2015

Let's eat...crème caramel

[ENG] Oh my god, I've just looked for the english translation for "flam" and I'm amazed...crème caramel...oh la la!
Well ladies, as you know, I'm pretty busy for easter preparing the easter eggs and surprises so I decided to start emptying eggs today (I'm doing this recipe for my nephews) and so I had plenty of raw eggs...and I decided to prepare the crème caramel I'm showing you today.

You'll need:
  • 3 cups of warm milk
  • 1/2 cup of sugar
  • 6 eggs

For the caramel:
  • 100 g sugar
  • 4 spoons of water
  • patience... ;)
Mix the milk and sugar into a pan and stir it until dissolved meanwhile in low heat.
Whisk eggs for about 2 minutes and add them to the milk + sugar (slowly because we don't want to cook the eggs yet).
On the other hand, use a pan to melt sugar with water, not too strong fire until melted and brown but not too dark (otherwise it will ruin the taste). Once done, quickly pour it into the mould. 
Add mixture into mould too and put into 180ºC preheated oven,  cooking it in bain-marie for about 30 minutes.
Let it cool down on the kitchen and refrigerate for 6 hours before serving.

[CAT] Jajajj, que bo, mai hauria dit que del Flam els anglesos en dirien crème caramel...el que aprèn una porai...
En fi, com sabeu noies, ja vaig una mica atabalada amb el tema de la setmana santa i les mones que he de fer, així que avui he pensat en començar a adelantar feina i buidar ja uns quants ous (vull fer aquesta recepta que ja us havia comentat) i clar, m'he trobat amb un munt d'ous...així que, flam s'ha dit!
I aquí us en duc la recepta.

Necessitareu:
  • 3 tasses de llet calenta
  • 1/2 tassa de sucre
  • 6 ous

Pel caramel (sí, sí, aquest també l'he fet!)
For the caramel:
  • 100 g sucre
  • 4 cullerades d'aigua
  • un pèl de paciència... 
Barregeu la llet i el sucre a un pot fins que es dissolgui mentre ho manteniu a baixa temperatura. No volem que arribi a bullir, només que estigui calenta. 
Bateu els ous un parell de minuts i barregeu-ho tot però a poc a poc doncs no volem que l'ou se'ns cogui de sobte...no cal córrer.
Per altra banda, prepara el caramel posant el sucre i l'aigua a un pot al foc i deixa que vagi fonent-se i canviant de color (compte perquè del daurat al torrat/cremat) hi ha un no res! Un cop llest aboca-ho ràpidament al motlle.
Afegeix l'altra barreja i posa al forn (prèviament calentat a 180ºC) i cuina-ho al bany maria una mitja horeta. 
Deixa'l refredar al marbre de la cuina i tingues-ho a la nevera unes 6 hores abans de servir.

Bon profit!




Mmm!!

8 comentaris:

  1. Això si que se'n diu treure partit... que la vida et dona ous, doncs fas flams! jaja fa una pinta fantàstica, tant el flam com el caramel!
    http://aventuresidesventuresdels30.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb el caramel m'hi he barallat una estona però al final ha quedat molt bé!

      Elimina
  2. Respostes
    1. La veritat és que hi ha una diferència brutal entre els comprats (tot i que siguin "d'ou") i els casolans i tampoc no és tant complicat ni duu tant temps fer-los.

      Elimina
  3. Quina pinta i quina gana m'ha entrat, tot i que acabo d'esmorzar :P
    No hi ha res com el flam casolà!!!

    ResponElimina
  4. Ai el caramel, quina pinta! Jo no sóc gaire cuinetes, però m'apunto a provar els teus flams! jajaja :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona, sempre hi ha d'haver algú amb el dur ofici de "catador" oficial...digues que sí! ;)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics