diumenge, 22 de març del 2015

Let's eat...Two Colour Bread


[ENG] You might already know Iban Yarza, a bread lover and a very good teacher. Today I'm bringing you one of his recipes. It is easy to prepare and not very time consuming. What makes this special is the red colour from the mashed strawberries.

You'll need:

White flour 300g
Water 85-90g
Milk 85-90g
Butter 30g
Sugar 15g
Salt 6g
Fresh yeast 6g (2g if using dry yeast)

here we go...
Mix all the ingredients thoroughly until homogeneous and let rise for 10 minutes. Afterwards, keep working on the table surface for 10 more minutes (a little sticky at the beginning) to make a soft and silky dough. Let it rise in a bowl 1'5-2 hours (until a finger leaves a trace). Punch doughs down  and place the final loaf (seam side down) into a greased loaf pan (about 22 cm long). Let the loaf rise for about 2 hours (until doubles its volume). Bake in a preheated 220ºC oven for 35 minutes. For the last 5 minutes remove it from the loaf pan and late it bake evenly.

What about the colour? Easy, take half of the ingredients and change the liquid ingredients for fruit puree (raspberry here). Mix the two doughs just before the loaf pan rise.

Et voilà!




[CAT] Segurament, a aquestes alçades, no hi ha cap "cocinillas" que no sàpiga qui és Iban Yarza, un panarra per excel·lència i un molt bon divulgador.
Doncs bé, avui, la recepta que us duc és el seu pa de motlle de dos colors. Super fàcil de fer i boníssim. A part de tenir una posada en escena molt, molt xula pel fet del color vermellós de part de la massa.

Necessitareu:

Farina panificable 300g
Aigua                    85-90g
Llet                       85-90g
Mantega               30g
Sucre                    15g
Sal                        6g
Llevat                   6g (2g si utilitzes llevat sec)

Amos pallá...
Barreja tots els ingredients fins a tenir una massa homogènia i deixa-ho reposar tapat 10 minuts. Un cop passat aquest temps treballa la massa a la taula (que s'enganxarà una mica al principi però amb un parell de minuts ja no s'hauria de passar) uns 10 minuts fins que estigui fina i satinada. Tot seguit deixa-la fermentar a un bol 1'5-2 hores (fins que al pressionar amb un dit, quedi una petita marca). Llavors posa-la a la taula i desgasa-la apretant els costats de manera homogenia i plegant finalment els extrems com si de les solapes d'un llibre es tractés, segellant bé la massa amb els polzes. Posa-ho al motlle (d'uns 22 cm) untat en oli i deixa que fermenti un parell d'hores fins que dobli el seu volum de sobra. Pinta'l amb llet i forneja a 220ºC durant uns 35 minuts. Cinc minuts abans d'acabar, treu-lo del motlle  i cou a la reixa perquè quedi tot dauradet. 

I on està el tema del color??  Bé doncs, fins ara seria per un pa de motlle blanc. Si voleu donar-li un "toque" agafeu la meitat de la massa i la part líquida (o sigui, llet i aigua) la substituiu per purè de fruites...jo he fet servir frambuesa en aquest cas. Barregeu lleugerament les dues masses just abans de posar-les a fermentar al motlle.

I listu!!








6 comentaris:

  1. Uauau quina passada no això del pa dels dos colors? no ho havia vist mai! que original!
    http://aventuresidesventuresdels30.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo estic molt contenta amb el llibre d'Iban Yarza...Pensava que fer pa seria més complicat i la veritat és que no i que queden molt xulos!

      Elimina
  2. Neni estas a tope!! que guay! aquest l'haurem de tastar, no? ;P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai bonica....costa un munt estar al dia amb això! Però el pa es boníssim! ;)
      pd. per setmana santa a veure si poso els "brunyols" jejejej

      Elimina
  3. Pintassa, nena! Me'l pinejo per fer-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense les frambueses també queda boníssim, i és molt fàcil!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics