dissabte, 17 de gener del 2015

Pleased to Meet You: Anu Tuominen

Fingerprints

[ENG] The first Pleased to Meet You of the year is dedicated to the finnish artist Anu Tuominen and her wonderful work.  She is a conceptual artist that explores, among other themes, methods of translating linguistic ideas into visual equivalent.
I first discovered her when I saw some pictures from her Fingerprints exhibition where she was using crocheted potholders as the main material source.
The way she uses colour is hipnotizing and relaxing at the same time. She reminds me of some of The Dainty Squid's pictures (her beach treasures)  who is always a source for inspiration and amusement.
Anu came to my mind again today because I saw new pictures and she was using pencils to represent landscapes and I thought of the latest events and how powerful pencils are. To write, to draw...and to think.

"When an object is handmade you can see the artist's unique touch in it. Hand, as well as time and labour, have left their marks on the worn object. A handmane object is full of fingerprints." Anu Tuominen.

Pleased to Meet You Anu 







This one is from The Dainty Squid
[CAT] El primer Pleased to Meet You de l'any està dedicat a l'artista finlandesa Anu Tuominen i al seu meravellós treball. Ella és una artista conceptual que explora, entre d'altres temes, mètodes per traduïr idees lingüistes en el seu equivalent visual. Com si fes jocs de paraules...però amb imatges ben poètiques.
La vaig descobrir per primera vegada rel d'una exposició titulada "Ditades" on utilitzava agafadors de cuina fets de ganxet com a matèria prima.
La manera que utilitza el color és hipnotitzant i sedant. Em recorda a alguna de les fotos que he vist de The Dainty Squid (els seus tresors de la platja) que és sempre font d'inspiració.
Anu m'ha tornat al cap avui perquè he vist unes fotos noves on utilitza llapis per representar paisatges i m'han vingut a la ment els esdeveniments recents i com de poderosos poden ser els llapis. Per escriure, dibuixar...i pensar.

"Quan un objecte és fet a mà es pot veure la impremta única que l'artista hi deixa. La mà, igual que el temps i l'esforç, han deixat la seva petjada en les peces usades. Un objecte fet a mà és ple de ditades." Anu Tuominen

Pleased to Meet You Anu.






2 comentaris:

  1. Gràcies per presentar-nos a tots a aquesta artista. M'ha agradat molt la seva obra dels salers i el tapete de ganxet i les saboneres de colors també és molt maca, i evidenment no parlem de la reflexió final:"Quan un objecte és fet a mà es pot veure la impremta única que l'artista hi deixa. La mà, igual que el temps i l'esforç, han deixat la seva petjada en les peces usades. Un objecte fet a mà és ple de ditades." Anu Tuominen

    Hi tanta raó, les coses fetes a mà tenen la petjada d'aquell que l'has ha fet i una mica del seu cor, ja que en cada cosa feta a mà sempre hi posem molt d'amor.

    Bon post i bon dilluns

    http://aventuresidesventuresdels30.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Té coses molt xules!
      A mi m'agrada especialment per com tracta el color (fins i tot quan utilitza només blancs i cruus).
      Bona setmana!!!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google Analytics